Napi cu scoici sau cu midii si bureti

Printeaza

 Napi cu scoici sau cu midii si bureti

Ingrediente:Napi cu scoici sau cu midii si bureti

  • 800 g napi
  • 300 g bureţi sau ciuperci
  • 25 midii sau scoici
  • 150 g ulei
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 4 fileuri de anşoa
  • 250 g roşii
  • 1 1/2 lingură făină
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Napii se curăţă, se taie felii groase, se dau prin făină şi se sotează cu ulei pe ambele părţi.

Se aşază într-o cratiţă cu bureţii tăiaţi, scoicile, sare, piper, roşiile curăţate şi tăiate sferturi şi fileuri de anşoa tăiate.

Deasupra se toarnă uleiul şi puţină supă sau apă şi se dau la cuptor moderat, circa 35 minute.

Se dau la rece şi se servesc într-un platou adînc cu verdeaţă tocată şi puţin mujdei.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. M-ati facut curioasa cu reteta asta de napi cu scoici. O s-o incerc si eu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.