Napi cu smantana
PrinteazaNapi cu smantana
- 1 kg napi
- 2 linguri unt
- 1 linguriţă făină
- 1 ceaşcă lapte
- 2 linguri smântână
Mod de preparare:
Se taie napii în două şi fiecare jumătate în alte trei sau patru bucăţi. Se curăţă bucăţile dându-le în acelaşi timp şi o formă mare cât o nucă. Se spală şi se usucă într-un şervet.
Se încălzeşte unt într-o cratiţă, se pun napii, se ţin înăbuşiţi circa 20 de minute, la foc potrivit. Se mişcă cratiţa, pentru a nu se lipi de fund. Se pune sare. Separat se face un rântaş alb din unt şi făină. Se stinge cu o ceaşcă de lapte.
Când sosul a fiert, se adaugă smântâna, se toarnă peste napi şi se lasă să mai fiarbă înăbuşit, la foc mic, circa 20 de minute.
Se servesc cu frigănele sau cu crochete.
Pofta buna!