Napi gratinaţi cu şuncă

Printeaza

Napi gratinaţi cu şuncă

Ingrediente:Napi gratinaţi cu şuncă

  • 800 g napi
  • 150 g unt
  • 3  pahar lapte
  • 3 linguri smantană
  • 100 g caşcaval
  • 3/5 lingură făină

 

 

Mod de preparare:

Napii se curăţă, se taie felii groase şi se fierb timp de 8 minute în puţină apă cu sare şi 30 g unt.

Separat se face un sos alb (din 80 g unt, făină, lapte şi zeamă in care s-au făcut napii) şi se fierbe 2 minute.

Sosul se amestecă cu napii fierţi, şunca tăiată şi smantană. Se pune totul într-un vas de gratinat uns şi se presară caşcavalul ras şi untul topit.

Se dă la cuptor încins 15 mi­nute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.