Napi sotaţi
PrinteazaNapi sotaţi din: napi, ardei, rosii, usturoi, sare si ulei de masline.
Ingrediente:
- 2 napi mici, curăţaţi de coajă şi tocaţi mărunţel
- ¼ ardei roşu dulce, tocat
- 2 roşii alungite, sau două roşii mari, tocate
- 2 căţei de usturoi, mărunţiţi
- Sare după gust
- Ulei de măsline
Mod de preparare:
Toarnă puţin ulei în tigaie, adaugă usturoiul şi prăjeşte pentru câteva secunde până se simte aroma.
Adaugă restul de ingrediente, puţină sare pentru început, amestecă ca să se răspândească.
Prăjeşte încă câteva minute, apoi acoperă tigaia şi găteşte la foc puţin peste mediu până ce napii sunt moi şi cele mai multe lichide s-au evaporat.
Gustă de sărat şi potriveşte.
Pofta buna!