Napolitană cu trei creme
PrinteazaO reteta de napolitana cu trei creme din: foi de napolitane, unt, zahar pudra, rom, ciocolata de menaj, frisca, faina, galbenusuri, oua, pastaie de vanilie, lapte si fulgi de nuca de cocos.
- 1 pachet foi de napolitane
pentru crema de rom:
- 250 g unt moale
- 500 g zahăr pudră
- 1 fiolă subţire de rom sau 1 linguriţă de esenţă la sticluţă
pentru crema de ciocolată:
- 200 g ciocolată de menaj de bună calitate
- 125 g frişcă lichidă
- 50 g unt
pentru crema de vanilie:
- 250 g zahăr
- 100 g făină
- 6 gălbenuşuri
- 2 ouă întregi
- 1 păstaie de vanilie
- 1 l lapte
pentru decor:
- fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare:
Crema de rom: Se freaca untul cu zaharul si vanilia. Se da la rece.
Crema de ciocolata: Se rupe ciocolata in bucati si se pun intr-un castron. Frisca se pune pe foc si, cand fierbe, se toarna peste ciocolata amestecand pana la omogenizare. Se adauga si untul. Doua foi de napolitana se vor imbraca in aceasta crema.
Peste foile asezate pe un gratar se toarna crema de ciocolata. Se lasa apoi foile sa se intareasca.
Crema de vanilie: Se amesteca zaharul, galbenusurile si ouale intregi pana se obtine o crema albicioasa. Se adauga faina. Laptele se fierbe cu vanilia si dupa ce a dat in clocot, se toarna amestecul de oua si faina. Se amesteca rapid si se fierbe 5 minute amestecand. Se da la rece.
Montare: Se aseaza o foaie de napolitana cu ciocolata, apoi crema de rom, o foaie alba de napolitana, crema de vanilie, alta foaie alba. Se lasa de pe o zi pe alta sa se fragezeasca si se serveste presarata, dupa gust, cu nuca de cocos rasa.
Napolitană cu trei creme
Pofta buna!