Napolitane cu cireşe şi migdale
PrinteazaO reteta de napolitane cu cirese si migdale din: ulei, albusuri, zahar tos, faina alba, fulgi de migdale, migdale si cirese.
- ulei sau unt pentru uns
- 3 albusuri
- 125 g zahar tos fin
- 225 g faina alba simpla
- 100 g fulgi de migdale
- 50 g migdale intregi, crude
- 150 g cirese glasate, taiate in bucati mari
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se unge o forma cu dimensiunile de 19 X 12 X 9 cm. Intr-un castron mare, curat, se bat albusurile pana se intaresc. Pentru prepararea unui amestec de bezele, se adauga zaharul, cate 1 lingura odata, amestecand bine dupa fiecare lingura adaugata. Se cerne faina deasupra, se adauga fulgii de migdale si migdalele intregi, respectiv ciresele glasate si se amesteca.
Se pune amestecul in forma si se netezeste. Se coace 25 de minute sau pana cand devine galben-deschis la suprafata si este destul de tare la atingere. Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca 1 ora – 1 ora si 30 de minute, pana este complet rece.
Se reduce temperatura cuptorului la 120°C. Cu un cutit cu lama zimtata, se taie blatul in 30 de napolitane subtiri. Acestea se asaza pe un singur rand in tava de copt si se coc 45 de minute sau pana se usuca si devin crocante. Nu trebuie sa capete o culoare maronie.
Cu ajutorul unui cutit cu lama lata, se muta napolitanele pe un gratar de sarma pentru a se raci. Se pastreaza intr-un recipient etans.
Napolitane cu cireşe şi migdale
Pofta buna!