Napolitane cu crema de cacaco cu nuca din: ouă, zahar, biscuiti, nuca, cacao, zahar vanilat, lapte, unt sau margarina, foi de napolitane.
Ingrediente:
6 ouă
400 g zahăr
150 g biscuiţi măcinaţi
150 g nucă prăjită şi zdrobită bine
1 lingură cacao
2 pliculeţe zahăr vanilat
50 ml lapte
200 g unt sau margarină cub
1 pachet foi de napolitane
Mod de preparare:
Baţi bine 6 albuşuri cu 200 g zahăr, pe abur, apoi dai la rece, după ce le-ai bătut bine.
După ce s-a răcit spuma de albuşuri, adaugi 150 g biscuiţi măcinaţi, 150 g nucă prăjită şi zdrobită bine şi 1 lingură cacâo (sau mai multă, după gust)
Freci 6 gălbenuşuri spumă cu 200 g zahăr pudră, apoi adaugi 50 ml lapte, 2 plicuri zahăr vanilat şi fierbi pe abur, timp de 20 de minute. Când e rece, încorporezi crema în untul frecat.
Dacă se taie crema, adaugi puţin ulei, amestecând continuu. Trebuie să fie frecat spumă.
Fiecare cremă o împărţi în două şi pui alternativ o cremă maro şi una galbenă.
Napolitane cu migdale din: ulei, albusuri, zahar tos, faina alba, fulgi de migdale, migdale si cirese. Ingrediente: ulei sau unt pentru uns 3 albusuri 125 g zahar tos fin 225 g faina alba simpla 100 g fulgi de migdale 50 g migdale intregi, crude 150 g cirese glasate, taiate in bucati mari Mod de […]
Napolitane cu ciocolata si alune din: napolitane, ciocolata, frisca, alune. Ingrediente: un pachet foi napolitane 200 g ciocolatâ neagră 150 ml frişca lichidă 200 g alune de pădure Mod de preparare: Ciocolata se rupe bucăţi şi se pune într-un castron. Se toarnă peste ea frişca clocotită şi se amestecă până la dizolvare. Se […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.