Napolitane de scorţişoară cu spumă de ciocolată şi miere
PrinteazaO reteta delicioasa de Napolitane de scorţişoară cu spumă de ciocolată şi miere din: miere, unt, lapte praf, zeama de portocale, faina, scortisoara, albusuri, zahar, smantana dulce, cacao, zahar, miere, pastaie de vanilie si ghimbir.
pentru napolitane:
- 50 g miere
- 50 g unt
- 50 g lapte praf
- 70 ml zeamă de portocale
- 50 g faină albă
- 1 lingură scorţişoară râşnită
pentru spuma de albuş:
- 4 albuşuri
- 30 g zahăr
pentru spumă:
- 300 ml smântână dulce
- 150 g cacao amară
- 100 g zahăr
- 100 g miere
- 35 g unt
- 1/2 păstaie de vanilie
pentru sos:
- 300 g miere
- 3 lămâi
- ghimbir pulbere
Mod de preparare:
Topeşte mierea şi untul la foc mic. Intr-o cratiţă, dizolvă laptele praf în zeama de portocale, adaugă faina şi amestecul de miere cu unt şi scorţişoară. Intinde compoziţia cu o spatulă unsă cu unt şi dă la cuptorul încins 170° C pentru 5 minute.
Taie napolitana caldă încă cu 2 forme rotunde de diametre diferite, ca să obţii discuri de mărimi descrescătoare.
Topeşte zahărul la foc mic, apoi pune-l peste unt. Bate 70 ml de smântână, pune-o într-o cratiţă cu păstaia de vanilie şi mierea şi adu-le la fierbere. Apoi, lasă compoziţia să se răcească.
La sfârşit, adaugă cacaua cernută în restul de smântână, amestecă şi dă spuma de ciocolată la frigider pentru o oră.
Bate albuşurile spumă şi încorporează 30 g zahăr, puţin câte puţin. Cu un poş fă câteva mingiuţe din bezeaua obţinută. Pune-le într-o cratiţă cu apă în clocot şi lasă-le să fiarbă 2 minute, întorcându-le pe toate părţile. Scoate-le şi pune-le pe hârtie absorbantă.
Amestecă mierea, sucul de lămâie şi pulberea de ghimbir într-o cratiţă şi pune-le pe foc pentru 2 minute. Alternează discurile de napolitană cu spuma de ciocolată, făcând astfel mici piramide. Deasupra ultimului disc pune un bulgăre de bezea. Toarnă deasupra sos de miere şi serveşte.
Napolitane de scorţişoară cu spumă de ciocolată şi miere
Pofta buna!