Naut aromat, orez pufos si salata de patrunjel
PrinteazaNaut aromat, orez pufos si salata de patrunjel din: orez basmati, apa,sare, cuisoare, naut, usturoi,ulei de masline,ceapa, boia iute, ghimbir, nucsoara, piper, pasta de rosii,zahar brun,patrunjel, rosii, zeama de lamaie.
Ingrediente pentru orez:
- 100 g orez basmati
- 400 ml apa
- sare
- 2 cuisoare
Ingrediente pentru naut:
- 200 g naut din conserva
- 2 catei usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 2 linguri boia de ardei usor picanta
- putin praf de ghimbir
- 1 lingurita de nucsoara
- piper
- 200 g pasta de rosii
- 2 lingurite zahar brun
Ingrediente pentru salata:
- 2 legaturi patrunjel
- 2 rosioare
- 3 linguri ulei de masline
- zeama de lamaie
- sare
Mod de preparare:
Pregatesti orezul, fierbi orezul basmati in apa rece cu sare si cuisoare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Orezul este gata cand a absorbit toata apa si este al dente, avand bobul intreg. Il rasfiri folosind o furculita.
Pregatesti nautul, intr-o tigaie non aderenta, incingi uleiul, calesti ceapa taiata fin, adaugi usturoiul, ghimbirul, boiaua de ardei, nucsoara, piperul si nautul scurs.
Amesteci bine si lasi aromele sa se imbine timp de 2 minute. Sare nu mai pui la naut.
Adaugi pasta de rosii si zaharul brun si lasi sa fiarba la foc mic, inca 5-10 minute.
Pregatesti salata, toci patrunjelul nu foarte fin, rosioarele in cubulete si asezonezi cu sare, ulei si zeama de lamaie.
Servesti orezul cald, alaturi de nautul dulce-picant si salata acrisoara de patrunjel.
Pofta buna!