Naut cu pui, nuci si menta

Printeaza

Naut cu pui, nuci si menta din: piept de pui, boabe de năut fierte, nuci, ceapa, orez, morocv, baharat (condimente arăbeşti), cardamom, baton de scorţişoară, sare de mare, ulei de masline, pătrunjel verde, frunze de coriandru, iaurt, menta proaspata.

Naut_cu_pui_nuci_si_menta

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui
  • 300 g boabe de năut fierte
  • 100 g nuci
  • 1 ceapa
  • 2 cani orez
  • 1 morcov
  • 1 lingura baharat (condimente arăbeşti)
  • cardamom
  • 1 baton de scorţişoară
  • sare de mare
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 mână de frunze de coriandru
  • 300 g iaurt
  • cateva fire de menta proaspata

Mod de preparare:

Cureţi şi speli legumele. Toci mărunt ceapa şi mor­covul. Tai carnea în cubuleţe. Speli orezul şi îl păstrezi în apă rece, ca să se înmoaie. Scurgi năutul din conservă.

Incingi într-o tigaie uleiul de măsline şi căleşti ceapa, până devină lucioasă. Adaugi cubuleţele de carne, morcovul şi baharatul, amestecând uşor ingredi­entele.

După ce le-ai înăbuşit împreună 3-4 minute, iar carnea şi-a schimbat culoa­rea şi s-a mai pătruns, adaugi orezul, apoi stingi cu apă fierbinte, astfel încât să acopere ingredientele din tigaie.

Condimentezi cu sare, scorţişoară, cardamom, amesteci şi laşi să fiarbă până când e gata orezul.

La final, presari nucile prăjite, pătrunjelul şi coriandrul tocate. Amesteci iaurtul cu câteva nuci prăjite şi câteva frunze proaspete de mentă şi coriandru. Mansaful se serveşte alături de sosul de iaurt.

Naut cu pui, nuci si menta

Naut_cu_pui_nuci_si_menta

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.