Ciorba de Pește cu Năut și Arome Orientale din: file de peste, naut, ceapa, usturoi, ulei de masline, curry, garam masala, pasta de tomate, apa, lamaie, sare, piper, coriandru. Este o rețetă ce combină aromele bogate ale peștelui proaspăt, condimentele orientale și textura catifelată a năutului pentru a crea o experiență culinară remarcabilă. Această rețetă […]
Naut fin cu legume
PrinteazaNaut fin cu legume din: rosii decojite, mirodenii, piper Cayenne, curcuma, ghimbir, ulei, ardei iute, salote, supa de legume, naut, lamaie, ceapa, sare.
Ingrediente:
- 120 g roşii descojite (la conservă)
- 1 linguri de amestec de mirodenii garam maşala
- 1 linguriţă de piper Cayenne
- 1 linguriţă de praf de curcuma
- 2 linguri de ghimbir ras
- 4 linguri de ulei de floarea-soarelui
- 2 ardei iuţi roşii şi 2 verzi
- 8 şalote
- 250 ml supă de legume
- 300 g năut
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 1 ceapă
- 3 linguri de ulei de măsline
- sare
Mod de preparare Naut fin cu legume:
Se spală năutul, se alege I şi se lasă peste noapte la înmuiat în apă rece.
A doua zi, se toarnă peste năut supa de legume şi se fierbe totul la foc mic circa o oră. Boabele trebuie să rămână al dente.
Şalotele se cojesc şi se taie cuburi, iar ardeii iuţi se spală, se taie pe lung, se curăţă de seminţe şi se taie fâşii.
Se încinge uleiul într-o tigaie, în care se sotează apoi şalotele şi ardeii iuţi.
Amestecul se condimentează cu ghimbir, curcuma, piper Cayenne şi garam maşala.
Roşiile se taje bucăţi şi se adaugă la compoziţia din tigaie. Se încorporează zeama de lămâie, apoi amestecul se mai lasă 3 minute la aromatizat.
Ceapa se descojeşte şi se taie inele subţiri, care se sotează apoi în ulei încins.
La final, năutul se sărează, se aşează în farfurii şi se serveşte ornat cu ceapă, împreună cu pâine sau cu o garnitură de orez.
Se varsă zeama în care a fiert năutul, păstrând numai 500 ml de lichid.
Năutul şi zeama păstrată se încorporează în restul ingredientelor împreună cu mazărea.
Compoziţia se mai fierbe la foc mic încă 3 minute.
Pofta buna!