Năut cu pui şi sos alb
PrinteazaO reteta delicioasa de naut cu: carne de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, ardei capia, dovlecel, ardei iute, smantana, iaurt, ulei, sare, piper, busuioc.
- 250 g năut din conservă
- 4 pulpe de pui
- 200 g ciuperci
- două cepe
- doi căţei de usturoi
- doi ardei capia
- un dovlecel
- un ardei iute mic
- 200 ml smântână
- 100 ml iaurt
- ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- busuioc
Mod de preparare:
Pulpele de pui se spală, se taie în jumătăţi şi se condimentează. Se prăjesc în ulei încins, se scot într-un castron şi se acoperă cu o farfurie.
Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se călesc în uleiul rămas de la pulpe. Se adaugă ardeii curăţaţi de seminţe şi tăiaţi mărunt, ardeiul iute, dovlecelul spălat şi tăiat cubuleţe.
Se presara ciupercile taiate in jumatati, se calesc pana se înmoaie, se adaugă năutul clătit cu apă rece şi scurs, usturoiul curăţat de foi şi feliat. Se toarnă puţină apă, se condimentează şi se lasă să scadă sosul.
Se adaugă carnea de pui, se amestecă şi se mai lasă pe foc 10 minute. Separat se face un sos din smântână, iaurt, sare, piper şi busuioc tocat.
Năut cu pui şi sos alb
Pofta buna!