Naut cu sos de tomat
PrinteazaNaut cu sos de tomat din: naut, rosii in bulion, ceapa, ulei, usturoi, sare.
- 300 g naut
- o conserva mica rosii in bulion
- o ceapa
- o lingura ulei
- un catel de usturoi
- sare
Mod de preparare:
Cu o seară înainte de pregătire, se pune năutul la înmuiat în apă călduţă.
A doua zi se scurge, se trece sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs.
Intr-o cratiţă se pune uleiul şi se căleşte ceapa tăiată mărunt.
Se pun usturoiul feliat şi năutul, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 30 de minute.
După acest timp, se pun roşiile tăiate mărunt, se potriveşte gustul de sare şi se mai lasă la fiert 10 minute.
Se poate consuma atât cald, cât şi la temperatura camerei.
Naut cu sos de tomat
Pofta buna!