Naut cu tahina

Printeaza

Naut cu tahina din: naut boabe, usturoi, suc de lamaie, tahina, bicarbonat, sare.

Ingrediente:

  • 1 kg de năut boabe
  • 10 căţei usturoi
  • 2 pahare cu suc de lămâie
  • 2 pahare tahina (ulei de susan)
  • 1 lingură bicarbonat de sodiu
  • sare

 

Mod de preparare Naut cu tahina:

Năutul se curăţă bine de impurităţi, se spală în mai multe ape şi se lasă la înmuiat, într-un vas cu apă în care s-a pus bicarbonatul de sodiu, timp de o jumătate de zi. Se spală bine şi se pune la fiert în apă, pentru două ore.

Se spală bine, sub jet de apă rece şi se pasează cu o furculiţă, până ce devine o pastă perfect omogenă.

Se adaugă pe rând, amestecând tot timpul, usturoiul pisat, tahina şi puţină apă (doar dacă năutul a ieşit prea vâscos).

Se adaugă sucul de lămâie şi se omogenizează, după care se trece prin sită.

Se serveşte rece, cu garnitură de pătrunjel proaspăt, tăiat fin.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.