Naut cu tahina
PrinteazaNaut cu tahina din: naut boabe, usturoi, suc de lamaie, tahina, bicarbonat, sare.
Ingrediente:
- 1 kg de năut boabe
- 10 căţei usturoi
- 2 pahare cu suc de lămâie
- 2 pahare tahina (ulei de susan)
- 1 lingură bicarbonat de sodiu
- sare
Mod de preparare Naut cu tahina:
Năutul se curăţă bine de impurităţi, se spală în mai multe ape şi se lasă la înmuiat, într-un vas cu apă în care s-a pus bicarbonatul de sodiu, timp de o jumătate de zi. Se spală bine şi se pune la fiert în apă, pentru două ore.
Se spală bine, sub jet de apă rece şi se pasează cu o furculiţă, până ce devine o pastă perfect omogenă.
Se adaugă pe rând, amestecând tot timpul, usturoiul pisat, tahina şi puţină apă (doar dacă năutul a ieşit prea vâscos).
Se adaugă sucul de lămâie şi se omogenizează, după care se trece prin sită.
Se serveşte rece, cu garnitură de pătrunjel proaspăt, tăiat fin.
Pofta buna!