Nectar de caise

Printeaza

Nectar de caise din: caise, zahar, apa.

 

Ingrediente:Nectar de caise

  • 2 kg caise (coapte, sănătoase)
  • 1 kg zahăr
  • 1 I apă

 

 

 

 

Mod de preparare:

Se spală caisele, se rup în jumătăţi şi se îndepărtează sâmburii. Se pun într-o cratiţă cu fund dublu, se adaugă apă şi se fierb în clocot, la foc domol, 30 min.

Se scurge apoi sucul lăsat şi se pasează caisele cu un blender.

Caisele pasate se amestecă cu sucul scurs, se adaugă şi zahărul, apoi se pun din nou la fiert, cca 1 oră, la foc domol, amestecând din când în când.

Nectarul fierbinte se toarnă în sticle cu filet, care se acoperă cu capace şi se aşază una lângă alta, într-o oală înaltă, pe fundul căreia se pune o cârpă de bumbac.

Se toarnă apă caldă până aproape de gâtul sticlelor şi se lasă să fiarbă în clocote, la foc domol, cel puţin 30 min.

Se scot sticlele din apă şi se acoperă cu un prosop gros.

Se lasă până a doua zi să se răcească. în acelaşi mod se poate prepara nectarul din orice fruct de sezon.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Compot de mere, nectarine si struguri

Compot de mere, nectarine si struguri din: mere, pere, nectarine, struguri, zahar, apa. Ingrediente: 1 kg mere 1 kg pere 1 kg nectari­ne 1 kg struguri zahăr apă   Mod de preparare: Desfaci strugurii de pe ciorchine bob cu bob şi îi speli. Speli nectarinele, le scoţi sâmburii şi le tai feliuţe. Scoţi cotoarele merelor […]

 

Nectar dulce de piersici

Nectar dulce de piersici

Nectar dulce de piersici din: apa, zahar, caise, lamaie. Ingrediente: 500 ml apă 1 kg caise 300 g zahăr suc de la 1/2 lămâie   Mod de preparare: Fierbem 500 ml apă cu 300 g zahăr. Când siropul scade puţin adăugăm 1 kg caise foarte coapte – cântărite fără sâmburi, rupte în jumătăţi. Adăugăm suc […]

 

 

Savurati!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.