Nectar de caise cu miere
PrinteazaNectar de caise cu miere
- 1 l piure de caise
- 250 g miere
Mod de preparare:
Alegi fructe coapte, le speli şi le scoţi sâmburii. Le pui la fiert cu o cană de apă. Ideal ar fi să foloseşti un vas de inox ca să nu se prindă (lipească) fructele. Incă fierbinţi, le pase:i printr-o sită sau le dai prin maşina de tocat.
La fiecare litru de piure, adaugi 250 g miere de albine şi amesteci foarte bine. Torni nectarul în sticle şi le sterilizezi 20-30 de minute. După sterilizare, le răceşti cât mai repede ca să se păstreze vitaminele.
Foloseşti sticle mici, ca să se consume tot la deschidere, altfel se alterează. După aceeaşi metodă poţi prepara şi altfel de nectar: de căpşune, zmeură, piersici, afine etc.