Nectar dulce de corcoduse

Printeaza

Nectar dulce de corcoduse din: corcoduse, apa, zahar.

Ingrediente:Nectar dulce de corcoduse

  • 1 kg de corcoduşe coapte
  • 400-500 g zahăr
  • apă cât să le acopere

 

 

 

 

 

 

Mod de preparare:

Corcoduşele se pun într-o crăticioară şi se acoperă cu apă rece, apoi se pun la fiert cu 1/2 din cantitatea de zahăr, 20-30 minute, la foc mic.

După ce au fiert, se strecoară sucul rămas, apoi corcoduşelor din strecurătoare li se îndepărtează sâmburii şi pieliţele, iar fructul rămas se dă la blender.

Se amestecă piureul de fructe cu sucul strecurat, se adaugă şi restul de zahăr şi se fierbe din nou, 15-20 minute, la foc domol, adunându-se cu o spumieră spuma strânsă pe marginea crăticioarei.

Se lasă să se răcească bine, apoi se dă la rece în frigider, după care se poate consuma ca atare.

 

 

Savurati!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Nectar dulce de piersici

Nectar dulce de piersici

Nectar dulce de piersici din: apa, zahar, caise, lamaie. Ingrediente: 500 ml apă 1 kg caise 300 g zahăr suc de la 1/2 lămâie   Mod de preparare: Fierbem 500 ml apă cu 300 g zahăr. Când siropul scade puţin adăugăm 1 kg caise foarte coapte – cântărite fără sâmburi, rupte în jumătăţi. Adăugăm suc […]

 

Nectar racoritor

Nectar de caise

Nectar de caise din: caise, zahar, apa. Ingrediente: 2 kg caise (coapte, sănătoase) 1 kg zahăr 1 I apă   Mod de preparare: Se spală caisele, se rup în jumătăţi şi se îndepărtează sâmburii. Se pun într-o cratiţă cu fund dublu, se adaugă apă şi se fierb în clocot, la foc domol, 30 min. Se […]

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.