Nectar dulce de piersici
PrinteazaNectar dulce de piersici din: apa, zahar, caise, lamaie.
- 500 ml apă
- 1 kg caise
- 300 g zahăr
- suc de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Fierbem 500 ml apă cu 300 g zahăr. Când siropul scade puţin adăugăm 1 kg caise foarte coapte – cântărite fără sâmburi, rupte în jumătăţi. Adăugăm suc de la 1/2 lămâie şi lăsăm să fiarbă până fructele devin foarte moi.
Luăm spuma până când nu se mai face.
Luăm de pe foc când fructele sunt foarte moi şi siropul a mai scăzut (cam 1 cm şi cca. 10 minute de fierbere la foc mic), apoi pasăm cu un blender până obţinem un suc foarte gros. Il turnăm fierbinte în sticle şi le sigilăm.
Dacă vrem să păstrăm nectarul peste iarnă, punem sticlele cu capacul în jos, le acoperim cu pături şi le lăsăm să se răcească foarte încet.
Altă metodă de a păstra nectarul de caise este să punem sticlele într-o oala cu apă, pe fundul căreia se află un prosop şi le fierbem la foc foarte mic în jur de 15 minute.
Le scoatem şi le lăsăm să se răcească încet, acoperite cu prosoape de bucătărie, pentru a le depozita apoi în loc răcoros, într-un beci sau o cămară ce păstrează temperaturi mai joase decât în restul casei.
Savurati!