Nectar dulce de corcoduse din: corcoduse, apa, zahar. Ingrediente: 1 kg de corcoduşe coapte 400-500 g zahăr apă cât să le acopere Mod de preparare: Corcoduşele se pun într-o crăticioară şi se acoperă cu apă rece, apoi se pun la fiert cu 1/2 din cantitatea de zahăr, 20-30 minute, la […]
Nectar de piersici si citrice
PrinteazaO reteta simpla de nectar de piersici si citrice din: piersici, zahar, portocale, lamaie si apa.
- 500 g piersici
- 125 g zahăr
- 5 portocale
- 1 lămâie
- 1/2 apă
Mod de preparare:
Cureţi piersicile de coajă şi de sâmburi, apoi le zdrobeşti dacă sunt moi sau le dai pe râzătoare dacă miezul e mai tare.
Fierbi apa cu zahărul până obţii un sirop pe care-l torni fierbinte peste piersici şi le laşi deoparte o oră.
Storci apoi portocalele şi lămâia până obţii o cană de suc pe care-l adaugi peste compoziţia de piersici şi dai crema la rece.
O serveşti cu cuburi de gheaţă şi amestecată cu puţină apă , minerală, dacă-ţi place.
Savurati!
poate iti place si:
Nectar dulce de corcoduse
Nectar de caise
Nectar de caise din: caise, zahar, apa. Ingrediente: 2 kg caise (coapte, sănătoase) 1 kg zahăr 1 I apă Mod de preparare: Se spală caisele, se rup în jumătăţi şi se îndepărtează sâmburii. Se pun într-o cratiţă cu fund dublu, se adaugă apă şi se fierb în clocot, la foc domol, 30 min. Se […]
Nectar dulce de piersici
Nectar dulce de piersici din: apa, zahar, caise, lamaie. Ingrediente: 500 ml apă 1 kg caise 300 g zahăr suc de la 1/2 lămâie Mod de preparare: Fierbem 500 ml apă cu 300 g zahăr. Când siropul scade puţin adăugăm 1 kg caise foarte coapte – cântărite fără sâmburi, rupte în jumătăţi. Adăugăm suc […]
Savurati!
Incoming search terms:
- nectar de piersici