Nectarine
PrinteazaNectarine
Contrar unei opinii larg răspândite, nectarinele nu sunt rezultatul unei încrucişări între piersică şi prună, ci un soi de piersici ce creşte în China de cel puţin 2000 de ani.
Foarte apetisantă este pielea lor comestibilă. Nectarinele al căror sâmbure se desprinde imediat de pulpă, sunt mai uşor de mâncat. Există şi nectarine care conţin un sâmbure mai tenace.
Din aceste două categorii fac parte peste 150 de soiuri, cu mici diferenţe în privinţa formei, a gustului, a dimensiunii şi a culorii. Când alegeţi nectarine, luaţi în considerare cele trei caracteristici esenţiale: trebuie să fie parfumate, ferme (fără să fie, însă, tari) şi apetisante.
Ele pot fi servite în nenumărate feluri: pot fi mâncate crude, cu frişcă, coapte în plăcinte şi deserturi sau conservate sub formă de gemuri şi jeleuri.