Negresa cu banane si ciocolata
PrinteazaO reteta de negresa cu banane si ciocolata din: unt, zahar brun, banane, ciocolata amaruie, faina, cacao, bicarbonat, zahar tos, oua, esenta de vanilie, nuci si pricomigdale.
- 100 g unt, plus 25 g inmuiat la temperatura camerei
- 50 g zahar brun
- 350 g banane, bine coapte, taiate in felii – diagonala de 1 cm
- 100 g ciocolata amaruie
- 100 g faina
- 4 linguri cacao
- 1/4 lingura bicarbonat
- 170 g zahar tos
- 2 oua, batute
- 1 lingura esenta de vanilie
- 75 g nuci, rumenite, tocate
- 30 pricomigdale sfaramate, pentru ornat
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180C. Tapeteaza cu hartie de copt o forma patrata de 20 cm.Unge cu untul înmuiat baza formei, presară jumătate din zahăr, apoi aşază bananele într-un strat; presară deasupra zahărul rămas.
Intr-un vas, pe foc mic, topeşte cicolata şi untul, amestecând. Lasă sâ se răcească 5 minute. într-un bol larg, cerne făina, cacaoa, bicarbonatul şi adaugă zahărul. Amestecă şi apoi adaugă ciocolata topită, ouăle, vanilia şi omogenizează. Adaugă nucile şi apoi toarnă peste banane. Dă la cuptor 25-30 de minute.
Lasă să se răcească în vas, apoi răstoarnă pe platou, desprinde şi îndepărtează hârtia şi taie pătrate.
Negresa cu banane si ciocolata
Pofta buna!
Incoming search terms:
- negresa cu banane si ciocolata