Negresa de casa

Printeaza

Negresa de casa din: zahar, lapte, ciocolata, unt, cacao, oua, faina, praf de copt.

Ingrediente:

  • 500 g zahăr
  • un pahar lapte/apă
  • 300 g ciocolată cu lapte sau menaj
  • 250 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 4 ouă
  • 200 g făină
  • un plic praf de copt

 

Mod de preparare:

Negresa de casa: Zahărul, laptele, untul, cacaua şi 200 g de ciocolată se pun pe foc.

Când s-au topit ciocolata şi untul, se ia compoziţia de pe foc. Se iau 20 de linguri din compoziţie şi se adaugă 100 g ciocolată să se topească.

Restul compoziţiei se lasă să se răcească, după care se adaugă gălbenuşurile, praful de copt, făina şi albuşurile bătute spumă.

Se amestecă toate, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace 35 de minute la 180°C, după care se scoate şi se toarnă deasupra cele 20 de linguri din compoziţia cu ciocolată topită.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.