Negresa de casa
PrinteazaNegresa de casa din: zahar, lapte, ciocolata, unt, cacao, oua, faina, praf de copt.
Ingrediente:
- 500 g zahăr
- un pahar lapte/apă
- 300 g ciocolată cu lapte sau menaj
- 250 g unt
- 2 linguri cacao
- 4 ouă
- 200 g făină
- un plic praf de copt
Mod de preparare:
Negresa de casa: Zahărul, laptele, untul, cacaua şi 200 g de ciocolată se pun pe foc.
Când s-au topit ciocolata şi untul, se ia compoziţia de pe foc. Se iau 20 de linguri din compoziţie şi se adaugă 100 g ciocolată să se topească.
Restul compoziţiei se lasă să se răcească, după care se adaugă gălbenuşurile, praful de copt, făina şi albuşurile bătute spumă.
Se amestecă toate, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace 35 de minute la 180°C, după care se scoate şi se toarnă deasupra cele 20 de linguri din compoziţia cu ciocolată topită.
Pofta buna!