Negresa cu ciocolata si nuci

Printeaza

O reteta de negresa cu ciocolata si nuci din: faina, caca pudra, unt, ciocolata neara, nuca, zahar, oua, esenta de vanilie si sare.

Ingrediente:Negresa cu ciocolata si nuci

  • 1 cana făină
  • 3/4 cani cacao pudră
  • 6 linguri unt
  • 300 g ciocolată neagră
  • 1 cana bucăţi ciocolată neagră
  • 1 cana bucăţi nucă
  • 1 cana zahăr
  • 4 ouă
  • 3/4 lingurita esenţă de vanilie sau rom
  • 1 praf sare

 

Mod de preparare:

Pregăteşte două boluri, unul pentru crema de ciocolată şi altul pentru aluat. Mai întâi, topeşte ciocolata neagră împreună cu untul, astfel încât să se formeze o pastă omogenă. În paralel, cu mixerul amestecă ouăle şi zahărul şi adaugă treptat sosul de ciocolată.

În celălalt bol pune făina şi cacaua şi presară puţină sare, apoi adaugă compoziţia rezultată mai sus. Adaugă esenţa de vanilie sau rom, bucăţile de ciocolată neagră şi cele de nucă, amestecând bine compoziţia. Încinge cuptorul şi pregăteşte tava, în care indicat este să pui o foaie de copt.

Toarnă amestecul în tavă şi lasă-l la cuptor aproximativ 30 de minute.

Negresa cu ciocolata si nuci

Negresa cu ciocolata si nuci

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.