Negresa de ciocolată cu zmeură
PrinteazaO reteta de negresa de ciocolata cu zmeura din: ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, unt, zahar brun, oua, faina, cacao si zmeura.
- 200 g de ciocolata neagra, rupta in bucati
- 100 g de ciocolata cu lapte, rupta in bucati
- 250 g unt, usor sarat
- 400 g zahar brun
- 4 oua mari
- 140 g faina
- 50 g cacao
- 200 g zmeura
Mod de preparare:
încinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă cu laturile 20 x 30cm. Se pun ciocolata, untul şi zahărul într-o cratiţă şi se lasă să se topească uşor, amestecând din când în când cu o lingură de lemn. Se ia de pe foc.
Se adaugă amestecând ouăle, unul câte unul. Se cern făina şi cacaua deasupra şi se amestecă. Se încorporează jumătate din cantitatea de zmeură, se toarnă în tavă şi se presară cu zmeura rămasă.
Se coace în mijlocul cuptorului 30 de minute, sau, dacă preferi o textură mai fermă, încă 35 de minute. Se lasă la răcit înainte de a o tăia.
Negresa de ciocolată cu zmeură
Pofta buna!