Negresa cu zmeura si nuci pecan din: ulei de masline, ciocolata amaruie, zahar, oua, esenta de vanilie, faina, praf de espresso, praf de copt, sare de mare, zmeura, nuci pecan, sare de mare grunjoasa. Ingrediente: ¼ cană ulei de măsline 240gr ciocolata amăruie, tocata ¾ cană zahăr 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie ¼ […]
Negresa cu cirese
PrinteazaNegresa cu cirese din: ciocolata, unt, oua, faina, zahar, praf de copt, cacao.
- 160 g ciocolată neagră
- 15 g unt
- 3 ouă
- 200 g zahăr brun
- 100 g făină
- 1/2 linguriţă cu praf de copt
- 2 linguri cu cacao
- un praf de sare
- 100 g nuci braziliene, rumenite şi tăiate mărunt
- 1 cutie cu compot de cireşe, scurse
- cacao, pentru decor
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 170°C. Tapetează o tavă de copt pătrată, cu latura de 20 cm.
Topeşte ciocolata şi untul la bain-marie. Lasă deoparte să se răcească.
Intr-un bol mare, bate ouăle cu zahărul timp de 3 minute, apoi încorporează încet ciocolata. Adaugă făina, praful de copt, cacaua şi sarea. Omogenizează.
Adaugă nucile şi cireşele şi toarnă compoziţia în tavă. Coace timp de 40-45 de minute.
Scoate prăjitura din cuptor, las-o să se răcească în tavă apoi tai-o în pătrate.
Pentru a servi, presară cacao deasupra.
Pofta buna!
poate iti place si:
Negresa cu glazura de ciocolata
Negresa cu glazura de ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, alune, faina, praf de copt, zahar pudra, cacao, ulei, esenta de rom si esenta de vanilie. Ingrediente: 100 g ciocolata amaruie 100 g unt 250 g zahăr 2 oua 100 g alune 150 g faina 1 plic praf de copt Ingrediente glazura: 6 lg […]
Pofta buna!