Negresa cu crema de vanilie, lapte si krantz
PrinteazaNegresa cu crema de vanilie, lapte si krantz din: oua, zahar, lapte, faina, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, amidon, frişca lichidă, păstaie de vanilie, coajă rasă de la 1 lămâie, nuci.
Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 250 g zahăr
- 125 ml lapte
- 250 g făină
- 50 g cacao
- 1 plic praf de copt
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Ingrediente pentru crema de vanilie:
- 12 gălbenuşuri
- 16 linguri zahăr
- 120 g amidon
- 600 ml lapte
- 600 ml frişca lichidă
- 1/2 păstaie de vanilie
Ingredeinte pentru sirop:
- 100 g zahăr
- 250 ml apă
- coajă rasă de la 1 lămâie
Ingredeinte pentru glazură:
- 200 g zahăr
- 300 g nuci
Mod de preparare:
Mixezi albuşurile spumă tare, apoi adaugi zahărul şi continui să mixezi până se întăreşte bezeaua, încorporezi treptat gălbenuşurile, esenţa, făina, praful de cacao şi praful de copt, alternând cu laptele.
Torni aluatul într-o tavă de 30×35 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt. îl coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, circa 30 de minute. Faci proba cu scobitoarea, ca să vezi dacă aluatul e copt. După ce se răceşte, îl tai în două foi orizontale.
Intre timp, amesteci gălbenuşurile cu zahărul, amidonul şi 100 ml de lapte rece. Fierbi laptele rămas cu păstaia de vanilie.
După 10 minute, scoţi păstaia şi adaugi amestecul cu amidon.
Fierbi la foc mic, amestecând continuu, până obţii o cremă de consistenţa smântânii. Baţi frişca şi încorporezi lingură cu lingură crema răcită.
Pentru sirop, fierbi ingredientele la foc mic, pentru 5 minute. Pentru krantz, pui într-o crăticioară, la foc mediu, zahărul şi nuca.
Când zahărul se lichefiază, amesteci pentru a se acoperi bine nucile.
Le întinzi pe hârtie de copt, iar după ce s-au răcit, le acoperi cu hârtie de copt şi zdrobeşti totul cu ciocanul pentru şniţele sau în robotul de bucătărie.
Insiropezi un blat, îl ungi cu 2/3 din crema de vanilie, suprapui al doilea blat pe care îl însiropezi de asemenea şi îl ungi cu crema rămasă.
Presari krantzul şi păstrezi prăjitura în frigider pentru 2 ore. înainte de servire, poţi decora prăjitura şi cu zahăr colorat.
Negresa cu crema de vanilie, lapte si krantz
Pofta buna!