Negresa cu crema de vanilie, lapte si krantz

Printeaza

Negresa cu crema de vanilie, lapte si krantz din: oua, zahar, lapte, faina, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, amidon, frişca li­chidă, păstaie de vanilie, coajă rasă de la 1 lămâie, nuci.

 

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • 250 g zahăr
  • 125 ml lapte
  • 250 g făină
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 12 gălbenuşuri
  • 16 linguri zahăr
  • 120 g amidon
  • 600 ml lap­te
  • 600 ml frişca li­chidă
  • 1/2 păstaie de vanilie

Ingredeinte pentru sirop:

  • 100 g zahăr
  • 250 ml apă
  • coajă rasă de la 1 lămâie

Ingredeinte pentru glazură:

  • 200 g zahăr
  • 300 g nuci

 

Mod de preparare:

Mixezi albuşurile spumă tare, apoi adaugi zahărul şi continui să mixezi până se întăreşte bezeaua, încorporezi treptat gălbe­nuşurile, esenţa, făina, praful de cacao şi praful de copt, alternând cu lap­tele.

Torni aluatul într-o tavă de 30×35 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt. îl coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, circa 30 de minute. Faci proba cu scobitoarea, ca să vezi dacă aluatul e copt. După ce se răceşte, îl tai în două foi orizontale.

Intre timp, amesteci gălbenuşurile cu zahărul, amidonul şi 100 ml de lapte rece. Fierbi laptele rămas cu păstaia de vanilie.

După 10 minute, scoţi păstaia şi adaugi ameste­cul cu amidon.

Fierbi la foc mic, amestecând con­tinuu, până obţii o cremă de consistenţa smântânii. Baţi frişca şi încorporezi lingură cu lingură crema răcită.

Pentru sirop, fierbi in­gredientele la foc mic, pentru 5 minute. Pentru krantz, pui într-o crăticioară, la foc mediu, zahărul şi nuca.

Când za­hărul se lichefiază, ames­teci pentru a se acoperi bine nucile.

Le întinzi pe hârtie de copt, iar după ce s-au răcit, le acoperi cu hârtie de copt şi zdrobeşti totul cu ciocanul pentru şniţele sau în robotul de bucătărie.

Insiropezi un blat, îl ungi cu 2/3 din crema de vani­lie, suprapui al doilea blat pe care îl însiropezi de asemenea şi îl ungi cu crema rămasă.

Presari krantzul şi păstrezi prăji­tura în frigider pentru 2 ore. înainte de servire, poţi decora prăjitura şi cu zahăr colorat.

 

Negresa cu crema de vanilie, lapte si krantz

Negresa_cu_crema_de_vanilie_lapte_si_krantz

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.