Negresa cu biscuiti din: unt, ciocolata, oua, zahar, faina, bicarbonat, cacao, biscuiti. Ingrediente: 180 g unt 180 g ciocolată neagră 3 ouă 200 g zahar pudră 1/2 linguriţă esenţă de vanilie 80 g făină 1 vârf de cuţit bicarbonat 40 g praf de cacao neagră 80 g ciocolată albă 50 g ciocolată cu lapte 120 […]
Negresa cu crema
PrinteazaNegresa cu crema din: ciocolata, unt, oua, zahar, esenta de vanilie, faina, sare, ciocolata menaj, unt.
pentru aluat:
- 200 g ciocolata
- 50 g unt
- 2 oua
- 100 g zahar
- cateva picaturi esenta de vanilie
- 75 g faina
- un praf sare
pentru crema:
- 100 g ciocolata menaj
- 50 g unt
Mod de preparare:
Pentru aluat, într-o crăticioară se topesc ciocolata ruptă bucăţi si untul.
După ce se obţine un amestec omogen, se trage vasul de pe foc si se lasă să se răcească.
Intre timp, se amestecă ouăle, zahărul, sarea si vanilia. Se freacă bine până ce se obţine un amestec cremos, alb în care se adaugă ciocolata topită, lingură cu lingură.
După ce s-a încorporat toată cantitatea de ciocolată topită, se adaugă făina. Se amestecă si se toarnă în tava de copt.
Se dă la cuptor pentru 20 de minute şi apoi se lasă să se răcească în tavă.
Pentru cremă, ciocolata ruptă bucăţi si untul se topesc pe foc si se lasă să se răcească uşor.
Pentru servit, prăjitura se taie bucăţi care se asază una peste alta cu cremă între ele.
Se toarnă un pic de cremă peste fiecare porţie si, după gust, se poate aduce la masă cu înghetată.
Negresa cu crema
Pofta buna!
Negresa cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, faina, zahar, praf de copt, unt, ulei, ciocolata, vanilie, oua, sare. Ingrediente: Pentru baza crocantă: 200 g fulgi de ovăz 100 g făină 150 g zahăr 1/2 linguriţă praf de copt 200 g unt 1 lingură ulei pentru tavă Pentru negresa: 150 g ciocolată neagră 250 g […]
Pofta buna!