Negresa cu alune
PrinteazaO reteta delicioasa de negresa cu alune din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, alune, faina si nuca de cocos.
Ingrediente:
- 100 g ciocolată amăruie
- 100 g unt
- 250 g zahăr
- 2 ouă
- 100 g alune
- 150 g făină
- 100 g nucă de cocos
preparare:
Topeşte 100 g ciocolată la bain-marie împreună cu untul şi zahărul. Lasă să dea un clocot, două, după care opreşte focul.
Când s-a răcit, adaugă pe rând ouăle, restul de ciocolată ruptă în bucăţele, alunele zdrobite şi făina în ploaie. Amestecă uşor până se încorporează toate ingredientele.
Toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 25 de minute.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- negresa cu alune