Negresa cu bere bruna
PrinteazaNegresa cu bere bruna din: ciocolata, bere bruna, unt, zahar, vanilie, oua, faina, sare, cacao.
- 325 g ciocolata
- 125 ml bere brună
- 225 g unt
- 300 g zahăr
- 3 ouă
- esenţă de vanilie
- 100 g făină
- un praf sare
Pentru decor:
- 2 linguri cacao
Mod de preparare:
Se pune berea la fiert şi se lasă 5-7 minute, până se reduce la jumătate din cantitatea I ei. Se lasă să se răcească.
Se pun la bain-marie ciocolata şi untul şi se amestecă. La mixer se amestecă la viteză mică zahărul, ouăle şi esenţa de vanilie. Se adaugă treptat ciocolata topită şi răcită, apoi berea.
Se adaugă făina amestecată cu sarea, se omogenizează şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor pentru 40 de minute.
Se serveşte decorată cu pudră de cacao.
Pofta buna!