Negresa cu cimbru si ghimbir

Printeaza

Negresa cu cimbru si ghimbir din: ciocolata neagra, unt nesarat, zahar brun, faina, praf de copt, cimbru uscat, ghimbir si faina.

Ingrediente:Negresa_cu_cimbru_si_ghimbir

  • 460 g de ciocolata neagra taiata in mici bucatele
  • 280 de grame de unt nesarat
  • 300 g de zahar brun
  • 80 g de faina
  • o lingurita de praf de copt
  • 2 lingurite de cimbru uscat
  • 4 lingurite de ghimbir
  • 2 lingurite de faina

 

Mod de preparare:

Tapetează baza şi părţile laterale ale unei tăvi pentru prăjituri cu pergament. Dimensii să fie de 6 centimetri înălţime şi 18 centimetri diametru. Topeşte ciocolata cu 250 de grame de unt şi amestecă. Lasă la răcit. Bate ouăle cu zahărul, până când compoziţia devine tare, apoi pune făina, praful de copt, ciocolata tăiată, ghimbirul, cimbrul şi ciocolata topită.

Pune compoziţia în tavă şi lasă la copt pentru o oră şi 40 de minute la 160 de grade sau până când se întăreşte pe deasupra. Lasă la răcit tava pentru aproximativ 30 de minute, apoi scoate hârtia. Topeşte restul de ciocolată şi pune tot aici restul de 30 de grame de unt, împreună cu frişca, pentru a forma un topping.

Lasă la răcit puţin până se îngroaşă, dar rămâne totuşi foarte puţin fluidă. întinde deasupra negresei şi serveşte prăjitura tăiată în pătrăţele.

Negresa cu cimbru si ghimbir

Negresa_cu_cimbru_si_ghimbir

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Buna seara, m-ar interesa sa stiu cate oua se pun la aceasta reteta.

    Va multumesc,
    Daniela

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.