Negresă cu gem si mere
PrinteazaNegresă cu gem si mere din: magiun de prune, ulei, sifon, praf de copt, cacao, zahar, faina, coaja de portocala, mere.
pentru blat:
- 2 borcane (a cate 375 g) magiun de prune neindulcit
- 300 ml ulei
- 2 cani sifon sau apa minerala
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri cacao
- 200 g zahar
- 2 cani faina
- coaja de la 1 portocala
- 1 lingura esenta de rom
pentru glazura:
- 4 mere
- 100 g zahar
- 100 g unt
Mod de preparare:
Mixezi magiunul împreună cu zahărul, iar când s-au topit cristalele, adaugi uleiul treptat, ca pentru maioneză. încorporezi pe rând esenţa de rom, coaja de portocale, cacaua şi praful de copt. Adaugi sifonul şi amesteci bine cu o spatulă, până când se leagă compoziţia.
Incorporezi treptat făina şi mixezi întâi cu spatula, apoi cu mixerul. Aluatul trebuie să fie mai gros, ca pentru un chec.
Torni aluatul într-o tavă dreptunghiulară de 30×35 cm, tapetată cu hârtie de copt şi o coci în cuptorul preîhcălzit, 40 de minute, la foc mediu, până trece proba cu scobitoarea.
Pentru glazură, caramelizezi zahărul, pui untul şi laşi să se topească şi să se îngroaşe crema.
Adaugi cubuleţe de mere decojite şi laşi să scadă sosul. Cu acest topping ungi prăjitura rece şi o porţionezi după ce s-a răcit.
Negresă cu gem si mere
Pofta buna!