Negresa cu ghimbir
PrinteazaNegresa cu ghimbir din: oua, unt, ghimbir, ciocolata, faina, praf de copt, zahar, cimbru, unt.
- 4 ouă
- 250 g unt
- 4 linguriţe cu ghimbir uscat
- 460 g ciocolată neagră 60%
- 80 g făină
- 1 linguriţă cu praf de copt
- 300 g zahăr brun
- 2 linguriţe cu cimbru uscat
Pentru glazura:
- 30 g unt
- 2 linguri cu smântână lichidă
Mod de preparare:
Topeşte 180 g de ciocolată cu 250 g de unt pe foc mic. Lasă să se răcească.
Bate ouăle cu zahărul până obţii o compoziţie cremoasă şi fină.
Adaugă făina cernută, praful de copt, ghimbirul şi cimbrul măcinate, ciocolata topită. Amestecă bine, iar la final, adaugă 180 g de ciocolată tăiată mărunt.
Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă-o la cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute. înainte de a o scoate, fă-i testul scobitorii: dacă iese curată, atunci prăjitura este coaptă în interior.
Topeşte ciocolata rămasă (100 g) cu untul şi smântână lichidă până obţii o glazură omogenă. Las-o câteva secunde, apoi toarn-o deasupra.
Pofta buna!