Negresa cu ghimbir

Printeaza

Negresa cu ghimbir din: oua, unt, ghimbir, ciocolata, faina, praf de copt, zahar, cimbru, unt.

Ingrediente:Negresa cu ghimbir

  • 4 ouă
  • 250 g unt
  • 4 linguriţe cu ghimbir uscat
  • 460 g ciocolată neagră 60%
  • 80 g făină
  • 1 linguriţă cu praf de copt
  • 300 g zahăr brun
  • 2 linguriţe cu cimbru uscat

Pentru glazura:

  • 30 g unt
  • 2 linguri cu smântână lichidă

 

Mod de preparare:

Topeşte 180 g de ciocolată cu 250 g de unt pe foc mic. Lasă să se răcească.

Bate ouăle cu zahărul până obţii o compoziţie cremoasă şi fină.

Adaugă făina cernută, praful de copt, ghimbirul şi cimbrul măcinate, ciocolata topită. Amestecă bine, iar la final, adaugă 180 g de ciocolată tăiată mărunt.

Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă-o la cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute. înainte de a o scoate, fă-i testul scobitorii: dacă iese curată, atunci prăjitura este coaptă în interior.

Topeşte ciocolata rămasă (100 g) cu untul şi smântână lichidă până obţii o glazură omogenă. Las-o câteva secunde, apoi toarn-o deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.