Negresa cu grapefruit
PrinteazaNegresa cu grapefruit din: unt, faina, zahar, pudra de cacao, amidon, grapefruit, oua, praf de copt, sare, zahar, vanilat, alune, esenta de rom, sos de ciocolata.
- 200 g unt
- 200 g făină
- 350 g zahăr tos
- 100 g pudră de cacao
- 25 g amidon alimentar
- 100 ml suc de grapefruit
- un grapefruit
- 4 ouă
- un pliculeţ praf de copt
- sare
- zahăr vanilinat
- 100 g alune
- o lingură de esenţă de rom
- sos de ciocolată
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se amestecă bine cu zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, esenţa de rom şi sucul de grepfrut. Se mixează ca să se încorporeze bine ingredientele, se adaugă pulpa de grepfrut tocată mărunt, amidonul, făina cernută, praful de copt şi pudra de cacao.
Se mixează cinci minute, se adaugă albuşurile bătute împreună cu un praf de sare şi se amestecă bine cu o lingură. Se toarnă compoziţia îrtr-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt, se presară deasupra alunele tocate mărunt sau măcinate.
Se introduce tava în cuptor şi se coace la foc potrivt 25-30 de minute, având grijă sâ nu se ardă. Se lasă să se răcească zece minute în tavă, se scoate pe un tocător, se îndepărtează hârtia, se taie cuburi şi se aşază pe un platou.
Se serveşte caldă sau rece, cu sirop de ciocolată.
Poftă bună!