Negresă cu pepene galben
PrinteazaO reteta delicioasa de negresa cu: faina, cacao, praf de copt, oua, zahar tos, capsuni, zahar pudra, unt, smantana dulce, lapte, sare, seminte de floarea soarelui, pepene galben, lamaie.
- 200 g făină
- 85 g cacao
- o linguriţă cu praf de copt
- 3 ouă
- 200 g zahăr tos
- 200 g căpşuni
- 100 g zahăr pudră
- 140 g unt
- 425 ml smântână dulce
- 240 ml lapte
- sare
- seminţe de floarea-soarelui
- un pepene galben
- o lămâie
Mod de preparare:
Intr-un bol înalt se pun 300 ml smântână dulce şi zahărul pudră. Pepenele galben se curăţă de coajă şi seminle, se taie cuburi şi se pune peste smântână.
Se adaugă doua linguri cu suc de lămâie, se pasează totul cu un blender, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece până în momentul servirii.
Restul de smântână se amestecă bine cu intui moale, praful de copt, zaharul tos şi laptele dulce. Se adaugă cacaua, coaja rasă de lămâie, sarea şi ouăle mixate separat.
Se mixează, se adaugă făina şi 100 g seminţe de floarea-soa- relui şi se mixează încă 2 minute. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt, se presară căpşunile tăiate bucati şi se coace la foc potrivit 45- 50 de minute.
Negresă cu pepene galben
Pofta buna!