Negresa cu sfecla rosie
PrinteazaNegresa cu sfecla rosie din: piure de sfecla, unt, ciocolata, esenta de vanilie, zahar, oua, faina, ricotta sau mascarpone, suc de sfecla.
- 300 g piure de sfecla rosie
- 100 g unt
- 200 g ciocolată neagră (60% cacao)
- 1 lingură extract de vanilie sau esenţă de vanilie
- 150 g zahăr brun
- 3 ouă
- 150 g făină
Pentru crema:
- 100 g unt
- 100 g ricotta sau mascarpone
- 2 linguri zahăr pudră
- 1 lingură suc de sfeclă roşie
Mod de preparare:
Topeşti untul împreună cu ciocolata, pe foc mic. Ai grijă să amesteci, pentru a nu se arde.
Mixezi ouăle cu zahărul brun, pentru 2-3 minute. Incorporezi apoi, treptat, ciocolata topită, împreună cu untul şi, pe rând, câte o lingură din piureul de sfeclă roşie.
Adaugi extractul de vanilie şi puţin câte puţin făina cernută. Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coci la temperatură moderată, pentru 30 de minute.
Laşi să se răcorească şi pregăteşti crema rapid. Mixezi untul moale cu zahărul pudră, apoi adaugi ricotta. Pui şi o lingură de suc de sfeclă, pentru culoare. Dai crema la rece.
După ce s-a mai răcit, tai prăjitura şi aşezi deasupra fiecărei bucăţi câte un moţ de cremă.
Poţi consuma prăjitura atât călduţă, cu crema rece, dar şi la temperatura camerei, dacă va mai rămâne până a doua zi.
Negresa cu sfecla rosie
Pofta buna!
Incoming search terms:
- negresa cu sfecla rosie