Negresa delicioasa cu ciocolata neagra si frisca
PrinteazaNegresa delicioasa cu ciocolata neagra si frisca din: ciocolata neagra, unt, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina, lapte, fulgi de ciocolata, frisca si rom.
Ingrediente blat de ciocolata:
- 150 g ciocolata neagra, maruntita
- 230 g unt nesarat, la temperatura camerei
- 200 g zahar brun
- 4 oua
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 130 g faina
Ingrediente blat fulgi de ciocolata:
- 170 g unt nesarat
- 225 g zahar praf
- 6 linguri lapte
- 1 1/2 lingurite esenta de vanilie
- 160 g faina
- 170 g fulgi de ciocolata
Ingrediente glazura:
- 130 ml frisca lichida sau lapte
- 200 g ciocolata neagra
- 2 lingurite rom sau esenta de rom
Mod de preparare:
Pentru blatul de ciocolata, topiţi ciocolata la bain-marie, apoi lăsaţi-o la răcit. Intr-un bol mare bateti untul şi zahărul brun, incorporati ouăle şi adaugati esenţa de vanilie.
Omogenizaţi şi incorporati adăugaţi ciocolata, apoi făina şi bateti bine.
Turnaţi amestecul într-o tavă unsă şi tapetată şi coaceti la foc potrivit, 25 – 35 de minute.
Scoateti din cuptor si lăsaţi sa se raceasca.
Pentru blatul de fulgi de ciocolata, bateti cu mixerul untul şi zahărul, laptele şi vanilia. Incorporati făina, amestecaţi şi apoi adăugaţi fulgii de ciocolată.
Amestecaţi usor si şi turnaţi aluatul obţinut peste blatul de ciocolata.
Dati tava la frigider pentru 1 oră. Fierbeţi ingredientele pentru glazură, lăsaţi-o la răcit şi când este calduta turnaţi-o peste prăjitură.
Dati din nou prăjitura la frigider până când se întăreşte bine glazura, apoi scoateţi, tăiaţi si serviti.
Negresa delicioasa cu ciocolata neagra si frisca
Pofta buna!