Negresa delicioasa cu ciocolata neagra si frisca

Printeaza

Negresa delicioasa cu ciocolata neagra si frisca din: ciocolata neagra, unt, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina, lapte, fulgi de ciocolata, frisca si rom.

 

Ingrediente blat de ciocolata:Negresa_delicioasa_cu_ciocolata_neagra_si_frisca

  • 150 g ciocolata neagra, maruntita
  • 230 g unt nesarat, la temperatura camerei
  • 200 g zahar brun
  • 4 oua
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 130 g faina

Ingrediente blat fulgi de ciocolata:

  • 170 g unt nesarat
  • 225 g zahar praf
  • 6 linguri lapte
  • 1 1/2 lingurite esenta de vanilie
  • 160 g faina
  • 170 g fulgi de ciocolata

Ingrediente glazura:

  • 130 ml frisca lichida sau lapte
  • 200 g ciocolata neagra
  • 2 lingurite rom sau esenta de rom

 

 

Mod de preparare:

Pentru blatul de ciocolata, topiţi ciocolata la bain-marie, apoi lăsaţi-o la răcit. Intr-un bol mare bateti untul şi zahărul brun, incorporati ouăle şi adaugati esenţa de vanilie.

Omogenizaţi şi incorporati adăugaţi ciocolata, apoi făina şi bateti bine.

Turnaţi amestecul într-o tavă unsă şi tapetată şi coaceti  la foc potrivit, 25 – 35 de minute.

Scoateti din cuptor si lăsaţi sa se raceasca.

Pentru blatul de fulgi de ciocolata, bateti cu mixerul untul şi zahărul, laptele şi vanilia. Incorporati făina, amestecaţi şi apoi adăugaţi fulgii de ciocolată.

Amestecaţi usor si şi turnaţi aluatul obţinut peste blatul de ciocolata.

Dati tava la frigider pentru 1 oră. Fierbeţi ingredientele pentru glazură, lăsaţi-o la răcit şi când este calduta turnaţi-o peste prăjitură.

Dati din nou prăjitura la frigider până când se întăreşte bine glazura, apoi scoateţi, tăiaţi si serviti.

 

Negresa delicioasa cu ciocolata neagra si frisca

Negresa_delicioasa_cu_ciocolata_neagra_si_frisca

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.