Negresă cu dovleac si gem
PrinteazaNegresă cu dovleac si gem
Ingrediente:
- 1 cana apa
- 1 cana zahar
- 1 cana ulei
- 2 cani faina
- 8 linguri gem de prune sau caise
- 300g cubulete de dovleac
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita bicarbonat
- 25ml esenta de rom
- sare
Ingrediente sirop:
- 150ml apă
- 100g zahar
Mod de preparare:
Negresă cu dovleac si gem: Puneţi apa la fiert cu zahărul şi când acesta s-a dizolvat, adăugaţi uleiul, 3 linguri gem, cacaua, bicarbonatul, romul, sarea şi la sfârşit făina care se amestecă bine să nu se formeze cocoloaşe.
Puneţi prăjitura la copt în tava unsă şi tapetată.
După ce s-a copt, lăsaţi-o la răcit, apoi ungeţi-o pe deasupra cu gemul rămas şi peste acesta puneţi cubuleţele de dovleac fierte 10 minute în 150ml apă cu 100g zahăr.
Pofta buna!