Ciorbă Rădăuțeană – Deliciu tradițional din bucătăria românească din: carne de pui, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, radacina de patrunjel, orer, oua, smantana, sare, piper, leustean. Ingrediente: 500 g carne de pui sau curcan 1 ceapă mare, tocată mărunt 2 morcovi, tăiați în rondele subțiri 1 păstârnac, tăiat în cubulețe mici 1 țelină mică, tăiată […]
Negresă cu dovleac
PrinteazaNegresa cu dovleac din: apa, zahar, ulei, faina, gris, gem de prune, dovleac, cacao, bicarbonat, esenta de rom si sare.
Ingrediente:
- 1 cana apa
- 1 cana zahar
- 1 cana ulei
- 2,5 cani faina
- 2 linguri gris
- 8 linguri gem de prune sau caise
- 300 g cubulete de dovleac
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita bicarbonat
- 25 ml esenta de rom
- un varf cutit de sare
sirop:
- 150 ml apa
- 100 g zahar
Mod de preparare:
Puneţi apa la fiert cu zahărul şi când acesta s-a dizolvat, adău¬gaţi uleiul, 3 linguri gem, cacaoa, bicarbonatul, romul, sarea şi la sfârşit făina şi grisul şi amestecaţi bine să nu se formeze cocoloaşe. Puneţi compoziţia la copt în tava unsă şi tapetată.
După ce s-a copt, lăsaţi-o la răcit, apoi ungeţi- o pe deasupra cu gemul rămas şi peste acesta puneţi cubuleţele de dovleac fierte 10 minute într-un sirop obţinut din 150ml apă şi 100g zahăr.
Pofta buna!
Waffe belgiene crocante – Rețetă ușoară și delicioasă
Waffe belgiene crocante – Rețetă ușoară și delicioasă din: oua, faina, lapte, zahar, unt, praf de copt, asre, vanilie, ciocolata, fructe. Ingrediente: 2 ouă 2 cești de făină 1 ½ cești de lapte 1/4 ceașcă de zahăr 2 linguri de unt topit 1 linguriță de praf de copt 1 vârf de sare Vanilie, opțional Topping-uri […]