Negresă cu dovleac

Printeaza

Negresa cu dovleac din: apa, zahar, ulei, faina, gris, gem de prune, dovleac, cacao, bicarbonat, esenta de rom si sare.

Ingrediente:

  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 2,5 cani faina
  • 2 linguri gris
  • 8 linguri gem de prune sau caise
  • 300 g cubulete de dovleac
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 25 ml esenta de rom
  • un varf cutit de sare

sirop:

  • 150 ml apa
  • 100 g zahar

 

Mod de preparare:

Puneţi apa la fiert cu zahărul şi când acesta s-a dizolvat, adău¬gaţi uleiul, 3 linguri gem, cacaoa, bicarbonatul, romul, sarea şi la sfârşit făina şi grisul şi amestecaţi bine să nu se formeze cocoloaşe. Puneţi compoziţia la copt în tava unsă şi tapetată.

După ce s-a copt, lăsaţi-o la răcit, apoi ungeţi- o pe deasupra cu gemul rămas şi peste acesta puneţi cubuleţele de dovleac fierte 10 minute într-un sirop obţinut din 150ml apă şi 100g zahăr.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Ciorbă Rădăuțeană – Deliciu tradițional din bucătăria românească

Ciorbă Rădăuțeană – Deliciu tradițional din bucătăria românească din: carne de pui, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, radacina de patrunjel, orer, oua, smantana, sare, piper, leustean.   Ingrediente: 500 g carne de pui sau curcan 1 ceapă mare, tocată mărunt 2 morcovi, tăiați în rondele subțiri 1 păstârnac, tăiat în cubulețe mici 1 țelină mică, tăiată […]

Waffe belgiene crocante – Rețetă ușoară și delicioasă

Waffe belgiene crocante – Rețetă ușoară și delicioasă din: oua, faina, lapte, zahar, unt, praf de copt, asre, vanilie, ciocolata, fructe. Ingrediente: 2 ouă 2 cești de făină 1 ½ cești de lapte 1/4 ceașcă de zahăr 2 linguri de unt topit 1 linguriță de praf de copt 1 vârf de sare Vanilie, opțional Topping-uri […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.