Negresa frageda cu nuca si ciocolata
PrinteazaNegresa frageda cu nuca si ciocolata din: ciocolată neagră, oua, zahar, faina, praf de copt, arhide, apa, cacao, unt.
Ingrediente:
- 300 g ciocolată neagră
- 5 ouă
- 5 linguri de zahăr
- 300 g făină
- 1 praf de copt
- 50 g arahide mărunţite
Ingrediente pentru glazura:
- 5 linguri de zahăr
- 5 linguri de apă
- 5 linguriţe de cacao
- 1 cub de unt
Mod de preparare:
Topeşte ciocolata la bain-marie şi las-o să se răcorească. Separă gălbenuşurile de albuşuri. Bate albuşurile spumă. Freacă bine gălbenuşurile cu zahărul până obţii o cremă densă.
Adaugă treptat albuşurile peste gălbenuşuri. Cerne făina, pune praful de copt şi amestecă uşor. Toarnă ciocolata topită şi răcită. Dă la cuptor maximum 30 de minute, ca negresa să iasă fragedă.
Amestecă într-un ibric toate ingredientele pentru glazură şi ţine la foc mic, amestecând încontinuu, până capătă o consistenţă lichidă. Toarnă peste negresa fierbinte, ornează cu arahide şi serveşte-o rece.
Negresa frageda cu nuca si ciocolata
Pofta buna!