Negresa frageda cu nuca si ciocolata

Printeaza

Negresa frageda cu nuca si ciocolata din: ciocolată neagră, oua, zahar, faina, praf de copt, arhide, apa, cacao, unt.

Negresa_frageda_cu_nuca_si_ciocolata

Ingrediente:

  • 300 g ciocolată neagră
  • 5 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • 300 g făină
  • 1 praf de copt
  • 50 g arahide mărunţite

Ingrediente pentru glazura:

  • 5 linguri de zahăr
  • 5 linguri de apă
  • 5 linguriţe de cacao
  • 1 cub de unt

Mod de preparare:

Topeşte ciocolata la bain-marie şi las-o să se răcorească. Separă gălbenuşurile de albuşuri. Bate albuşurile spumă. Freacă bine gălbenuşurile cu zahărul până obţii o cremă densă.

Adaugă treptat albuşurile peste gălbenuşuri. Cerne făina, pune praful de copt şi amestecă uşor. Toarnă ciocolata topită şi răcită. Dă la cuptor maximum 30 de minute, ca negresa să iasă fragedă.

Amestecă într-un ibric toate ingredientele pentru glazură şi ţine la foc mic, amestecând încontinuu, până capătă o consistenţă lichidă. Toarnă peste negresa fierbinte, ornează cu arahide şi serveşte-o rece.

Negresa frageda cu nuca si ciocolata

Negresa_frageda_cu_nuca_si_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.