Negresa cu frisca si capsuni
PrinteazaNegresa cu frisca si capsuni din: oua, zahar, apa, ulei, faina, cacao, praf de copt, frunze de menta, lapte, ciocolata, esenta de vanilie, frisca, capsune.
pentru blat:
- 6 oua
- 200 g zahar
- 40 ml apa
- 40 ml ulei
- 200 g faina
- 3 linguri cacao
- un plic praf de copt
pentru sirop:
- 2 masuri zahar
- o masura apa
- cateva frunze menta
pentru glazura:
- 300 ml lapte condensat dulce
- 100 g ciocolata rasa
- cateva picaturi esenta vanilie
pentru tava:
- faina
- unt
pentru decor:
- frisca
- capsune
Mod de preparare:
Pentru blat, se freacă gălbenuşurile cu uleiul, iar albuşurile se bat întâi uşor.
Când începe să se formeze spuma, se adaugă zahărul şi se mixează până ce se obţine o spumă fermă.
Se adaugă apa şi amestecul de gălbenuş, apoi făina, amestecată în prealabil cu praful de copt şi cacaua.
Se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se coace 30 de minute.
Intre timp, se face siropul pentru care apa şi zahărul se fierb, se trage de pe foc şi se pun frunzele de mentă.
Se lasă până la răcire. Pentru glazură, laptele şi ciocolata se fierb 5 minute, se trag de pe foc şi se pune vanilia.
Se lasă un pic să se răcorească înainte de folosire.
Blatul se însiropează cu siropul strecurat, se toarnă glazura şi, după ce aceasta s-a întărit complet se aşază frişca şi căpşunile.
Negresa cu frisca si capsuni
Pofta buna!