Negresa cu frisca
PrinteazaO reteta delicioasa de negresa cu frisca, unt, zahar, cacao, biscuiti cu unt, biscuiti cu cacao, faina, oua, paraf de copt, sare, fulgi de cocos.
- 170 g unt
- 150 g zahăr
- 3 oua
- 90 g făină
- 10 biscuiţi cucacao
- 5 biscuiti cu unt
- 30g cacao
- 1 praf de copt
- sare
Ingrediente decor:
- 150g fulgi de cocos
- 200g frisca
Mod de preparare:
Se freacă sau se mixează ouăle cu zahărul şi praful de sare până se obţine o compoziţie cremoasă. Se adaugă untul înmuiat, frecând în continuare, apoi se pune, în ploaie, faina cernută cu praful de copt şi cacaua.
La sfârşit, se adaugă biscuiţii rupţi bucăţele şi se amestecă uşor pentru ca aceştia să rămână vizibili în compoziţie, fără a se sfărâma.
Se toarnă compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu folie specială pentru copt, şi se coace circa 30 de minute la temperatură potrivită.
După răcire, se taie prăjitura pătrate. Bucăţile se tăvălesc prin fulgi de cocos. Se taie un capac deasupra fiecărui pătrat, doar într-o parte, şi se adaugă frişcă. Se ţine la rece până în momentul servirii.
Negresa cu frisca
Pofta buna!
Incoming search terms:
- negresa cu frisca
Buna rau negresa