Negresă cu fructe – usor de preparat
PrinteazaNegresă cu fructe din: unt, cacao, zahar tos, faina, amidon alimentar, ceai verde, oua, praf de copt, sare, zahar vanilinat, smochine si coacaze rosii.
- 200 g unt
- 100 g cacao
- 300 g zahar tos
- 250 g faina
- doua linguri cu amidon alimentar
- 100 ml ceai verde
- 4 oua
- un pliculet praf de copt
- un sfert de lingurita cu sare
- doua pliculete zahar vanilinat
- 500 g smochine si coacaze rosii
Mod de preparare:
Zahărul tos se mixează împreună cu zahărul vanilinat, sarea şi ouăle până capătă consistenţa unei creme.
Se adaugă praful de copt, cacaua şi făina, amidonul alimentar şi ceaiul verde.
Se mixează totul până se omogenizează, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt şi presărată cu făină, se nivelează şi deasupra se presară boabele de coacăze spălate.
Smochinele se spală, se scurg de apă, se taie felii subţiri şi se trec prin făină.
Se aşază peste prăjitură, se irtroduce tava în cuptor şi se coace la foc potrivit 30-45 de minute.
Se lasă să se răcească în tavă, se scoate pe un tocător de lemn şi, după ce s-a îndepărtat hârtia, se taie pătrate potrivit de mari.
Ca sa iasa mai pufoasa, ouale se mixeaza separat si se adauga la restul ingredientelor.
Negresă cu fructe
Pofta buna!