Negresă cu ghimbir
PrinteazaO reteta delicioasa de negresa cu ghimbir din: oua, unt, ghimbir uscat, ciocolata neagra, faina, praf de copt, zahar brun, cimbru, unt si smantana lichida.
- 4 oua
- 250 g unt
- 4 lingurite cu ghimbir uscat
- 460 g ciocolata neagra 60%
- 80 g faina
- 1 lingurita cu praf de copt
- 300 g zahar brun
- 2 lingurite cu cimbru uscat
pentru glazura:
- 30 g unt
- 2 linguri cu smantana lichida
Mod de preparare:
Topeste 180 g de ciocolata cu 250 g de unt pe foc mic. Lasa sa se raceasca. Bate ouale cu zaharul pana se obtine o compozitie cremoasa si fina.
Adaugă făina cernută, praful de copt, ghimbirul şi cimbrul măcinate, ciocolata topită. Amestecă bine, iar la final, adaugă 180 g de ciocolată tăiată mărunt.
Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă-o la cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute. înainte de a o scoate, fă-i testul scobitorii: dacă iese curată, atunci prăjitura este coaptă în interior.
Topeşte ciocolata rămasă (100 g) cu untul şi smântână lichidă până obţii o glazură omogenă. Las-o să-şi tragă sufletul un pic şi toarn-o peste prăjitură.
Negresă cu ghimbir
Pofta buna!