Negresa cu ghimbir din: oua, unt, ghimbir, ciocolata, faina, praf de copt, zahar, cimbru, unt. Ingrediente: 4 ouă 250 g unt 4 linguriţe cu ghimbir uscat 460 g ciocolată neagră 60% 80 g făină 1 linguriţă cu praf de copt 300 g zahăr brun 2 linguriţe cu cimbru uscat Pentru glazura: 30 g unt 2 linguri […]
Negresa cu glazura de ciocolata
PrinteazaNegresa cu glazura de ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, alune, faina, praf de copt, zahar pudra, cacao, ulei, esenta de rom si esenta de vanilie.
- 100 g ciocolata amaruie
- 100 g unt
- 250 g zahăr
- 2 oua
- 100 g alune
- 150 g faina
- 1 plic praf de copt
Ingrediente glazura:
- 6 lg zahar pudra
- 3 lg cacao
- 2 lg ulei
- 3 lg apa clocotita
- Esenta de rom si vanilie
Mod de preparare:
Topeşte 100 g ciocolată la bain-marie impreuna cu untul şi zaharul. Lasa sa dea in clocot,, dupa care opreşte focul.
Cand s-a racit, adauga pe rand ouale, alunele zdrobite si faina in ploaie si praful de copt.
Amesteca usor pana se incorporeaza toate ingredientele.
Toarna compoziţia intr-o tava pe hartie de copt. Coaceti la 170 C pentru 25 de minute.
Se amesteca zaharul pudra cu cacaua, adaugam uleiul, amestecam bine, dupa care adaugam apa clocotita, esentele si amestecam pana se omogenizeaza.
Turnati glazura dup ace prajitura s-a racit complet.
Pofta buna!
poate iti place si:
Negresa cu migdale
Negresa cu migdale din: zahar, miere, ciocolata, oua, unt, faina, fulgi de migdale. Ingrediente: 100 g zahăr 3 linguri miere 300 g ciocolată neagră 4 ouă 100 g ciocolată cu lapte 200 g unt 100 g făină 200 g fulgi de migdale Mod de preparare: Topeşti pe baie de aburi cele două tipuri de ciocolată. […]
Negresa cu pere
Negresa cu pere din: faina, zahar, ulei, cacao, dulceata, pere, praf de copt, rom. Ingrediente: 350 g făină 300 ml apă 250 g zahăr 150 ml ulei 3 linguri cacao 2 linguri dulceaţă de caise 2 pere 1 plic praf de copt Mod de preparare: Se pun într-un vas: apa, zahărul, uleiul şi 3 linguri de […]
Pofta buna!