Negresa cu glazura de nuci

Printeaza

Negresa cu glazura de nuci din: ouă, zahar, cacao, unt, ulei, faina, nuca, esenta de vanilie, sare, praf de copt.

 

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri nucă prăjită şi măcinată
  • esenţă de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt

Pentru caramel:

  • 6 linguri zahăr
  • 150 g unt
  • 100 g miez de nucă prăjită şi tăiată

Mod de preparare:

Separi ouale, apoi mixezi untul cu o lingura de zahar. Adaugi galbenusurile, uleiul, esenta si omogenizezi.

Bati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugi treptat restul de zahar, nuca macinata si faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt.

Torni compozitia cu albusuri in cea cu unt, amesteci bine, rastorni intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dai la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.

Pentru caramel: pui zaharul intr-un vas, la foe mic, si amesteci pana se topeste.

Adaugi untul, amesteci continuu, iei vasul deoparte si dupa ce s-a racit putin adaugi miezul de nuca. Asezi prajitura pe un platou, apoi torni caramelul.

Negresa cu glazura de nuci

Negresa_cu_glazura_de_nuci

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.