Negresa cu biscuiti din: unt, ciocolata, oua, zahar, faina, bicarbonat, cacao, biscuiti. Ingrediente: 180 g unt 180 g ciocolată neagră 3 ouă 200 g zahar pudră 1/2 linguriţă esenţă de vanilie 80 g făină 1 vârf de cuţit bicarbonat 40 g praf de cacao neagră 80 g ciocolată albă 50 g ciocolată cu lapte 120 […]
Negresa glazurata
PrinteazaNegresa glazurata din: oua, zahar, unt, ciocolata, faina, sare, nuca, scortisoara.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 150 g zahăr pudră
- 150 g zahăr brun
- 200 g unt
- 200 g ciocolată amăruie
- 200 g făină
- 1/2 linguriţă de sare
- 200 g nucă măcinată
- unt şi făină pentru tapetat
Pentru glazură:
- 2 ouă
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri nucă măcinată
- scorţişoară
Mod de preparare:
Bate ouăle la mixer până obţii o cremă pufoasă. Adaugă zahărul pudră şi zahărul brun, apoi pune pe rând ciocolata amăruie (topită la bain-marie cu untul), făina, nuca şi sarea.
Unge tava cu unt, pudrează cu făină. Toarnă aluatul şi coace-l 45 de minute la cuptorul preîncălzit.
Pentru glazură, bate bine ouăle cu zahărul, adaugă nuca şi scorţişoara. Toarnă glazura cînd aluatul e aproape gata.
La servire, ornează cu mentă proaspătă şi serveşte cu fructe acrişoare.
Negresa glazurata
Pofta buna!
Negresa cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, faina, zahar, praf de copt, unt, ulei, ciocolata, vanilie, oua, sare. Ingrediente: Pentru baza crocantă: 200 g fulgi de ovăz 100 g făină 150 g zahăr 1/2 linguriţă praf de copt 200 g unt 1 lingură ulei pentru tavă Pentru negresa: 150 g ciocolată neagră 250 g […]
Pofta buna!