Negresa cu inghetata
PrinteazaNegresa cu inghetata din: ciocolata menaj, unt, faina, zahar, oua, praf de copt, sare, esenta vanilie, fistic, zahar, coaja de lamaie, zeama de lamaie, frisca, esenta fistic, smantana, ciocolata, fructe.
- 400 g ciocolată menaj
- 100 g unt
- 100 g făină
- 200 g zahăr
- 3 ouă
- ½ linguriţă praf de copt
- un vârf de cuţit de sare
- câteva picături esenţă vanilie
Pentru îngheţată:
- 3 ouă, 100 g fistic nesărat
- 80 g zahăr
- 1 linguriţă coajă rasă lămâie
- 80 ml zeamă lămâie
- 1 cutie frişcă lichidă
- 1 fiolă esenţă fistic
Pentru sos:
- 1 cană smântână pentru frişcă,
- 350 g ciocolată menaj
Pentru decor:
- fructe de sezon
Mod de preparare:
Pentru negresă topeşti la bain-marie ciocolata cu untul, amestecând uşor.
Baţi ouăle cu zahărul, adaugi ciocolata topită, făina amestecată cu praful de copt, sarea şi esenţa de vanilie.
Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată. Tava trebuie să fie suficient de mare pentru ca grosimea compoziţiei să fie de 1 cm şi astfel să se coacă uniform. Coci prăjitura aproximativ 40 minute.
Pentru îngheţată baţi gălbenuşurile cu zahărul la bain-marie. Albuşurile le baţi cu sare până devin o spumă tare.
După ce se îngroaşă gălbenuşurile şi devin ca o cremă, le scoţi din bain-marie, amesteci în continuare până se răcesc puţin, adaugi fisticul măcinat, coaja şi sucul de lămâie, esenţa de fistic, albuşurile bătute spumă şi frişca bătută.
Pui compoziţia într-o formă şi o laşi în congelator câteva ore.
Pentru sos încălzeşti smântâna pe bain-marie, adaugi ciocolata mărunţită, dai vasul deoparte şi amesteci energic până se omogenizează compoziţia.
Serveşti în castronele, în care pui o lingură de îngheţată, apoi o felie de negresă, din nou îngheţată, torni sosul de ciocolată şi ornezi cu fructe de sezon.
Negresa cu inghetata
Pofta buna!