Negresa cu magiun
PrinteazaNegresa cu magiun din: apa mienrala, zahar pudra, ulei, magiun, cacao, faina, praf de copt, nuci si ulei.
Ingrediente:
- 250 g apa minerala
- 250 g zahar pudra
- 100 ml ulei
- 4 linguri magiun
- 2 linguri cacao
- 600 g faina
- 1 pliculet praf de copt
pentru glazura:
- 150 g nuca pisate
- 2 linguri cacao
- 6 linguri zahar
- 1 lingura ulei
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni faina intr-un vas, adaugi praful de copt, torni apa minerala, zaharul pudra, uleiul, magiunul si cacaua.
Amesteci bine toate ingredientele si pui aluatul intr-o tava rotunda tapetata in prealabil cu ulei si faina.
Coci in cuptorul preincalzit 35-40 de minute.
Pentru glazura, pui intr-o craticioara toate ingredientele, mai putin nucile, si lasi la fiert pana cand compozitia capata consistenta smantanii, amestecand continuu.
Intinzi uniform nucile pisate si torni glazura de ciocolata. Tai tringhiuri si o serveste rece.
Negresa cu magiun
Pofta buna!