Negresa cu mascarpone si scortisoara
PrinteazaNegresa cu mascarpone si scortisoara din: unt, ciocolata, zahar, oua, faina, nuci, cacao, sare, smantana, lapte, frisca, mascarpone.
Ingrediente:
- 150 g ciocolată neagră
- 150 g unt
- 120 g zahar
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 gălbenuşuri
- 80 g făină
- 50 g nuci măcinate
- 20 g cacao
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- un vârf de cuţit de sare
- 50 ml smântână
- 50 ml lapte
- 3 albuşuri
- 100 ml frişcă lichidă
- 2 linguri suc de portocală
- 250 g mascarpone
- coajă de portocală rasă
- 200 ml frişcă bătută
Mod de preparare Negresa cu mascarpone si scortisoara:
Se prepară blatul: se topesc 150 g ciocolată neagră în 150 g unt. Se opreşte focul, se adaugă 120 g zahăr şi 1 plic zahăr vanilat.
Se lasă să se răcorească şi se adaugă 3 gălbenuşuri, urmate de 80 g făină amestecată cu 50 g nuci măcinate, 20 g cacao, 1/2 linguriţă scorţişoară şi un vârf de cuţit de sare. Se omogenizează cu telul, după care se adaugă 50 ml smântână şi 50 ml lapte.
Se încorporează 3 albuşuri bătute. Se coace într-o tavă de 20/30 cm tapetată cu hârtie de copt.
Pentru cremă, se încălzesc 100 ml frişcă lichidă cu 2 linguri suc de portocală; se adaugă 1 foaie de gelatină înmuiată şi se lasă să se dizolve.
Se adaugă 250 g mascarpone, 50 g zahăr pudră şi coajă de portocală rasă.
Se înglobează 200 ml frişcă bătută. Se aşază pe blatul rece şi se decorează cu 100 g ciocolată topită cu 50 ml frişcă lichidă şi 25 g unt.
Pofta buna!