Negresa cu menta
PrinteazaO reteta de negresa cu menta din: ciocolata neagra, unt, zahar, oua, esenta de vanilie, esenta de menta, sare, faina, biscuiti, frisca si frunze de menta.
- 125 g ciocolata neagra
- 100 g unt
- 125 g zahar
- 3 oua mari
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita esenta de menta
- 1/4 lingurita sare
- 125 g faina
- 16 biscuiti inveliti in ciocolata cu menta
ornare:
- 200 ml frisca batuta din smantana
- 150 g ciocolata neagra
- frunze de menta
Mod de preparare:
Amestecaţi ciocolata şi untul într-un vas pus la bain-marie. Când ingredientele s-au topit, adăugaţi zahărul, ouăle, esenţele aromate şi sarea. Amestecaţi încontinuu pentru omogenizare şi adăugaţi treptat atâta făină câtă este necesară pentru a obţine o compoziţie fluidă.
Turnaţi jumătate din compoziţie într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Nivelaţi-o. Deasupra aşezaţi unul lângă altul, biscuiţii şi turnaţi deasupra compoziţia rămasă. Coaceţi blatul la foc potrivit, timp de 30 – 35 minute, în cuptorul încălzit dinainte.
Scoateţi prăjitura coaptă şi lăsati-o la răcit. Decupaţi din prăjitură 16 rondele cu ajutorul unei forme speciale pentru biscuiţi sau cuun pahar de vin. Topiţi ciocolată la bain-marie şi puneţi câte 1 linguriţă de ciocolată caldă pe fiecare negresă. Ornaţi cu frişcă şi cu frunze de mentă.
Negresa cu menta
Pofta buna!